Au apărut primele automate de povestiri

În ultimul an, o firmă franceză a instalat 30 de automate de povestiri scurte pe teritoriul Statelor Unite, care ar trebui să funcţioneze ca o alternativă la petrecerea timpului pe telefonul mobil.

YouTube, un televizor „pe steroizi”

„Cum de eu nu apar pe YouTube, la fel ca ceilalţi copii?” își chestiona Ryan părinţii. Se uita la atâtea canale de YouTube în care apăreau copii care făceau recenzii la tot felul de jucării, încât, la cei trei anișori ai lui, Ryan nu înţelegea de ce ei sunt de o parte a ecranului de...

Facebook colectează și date de la neutilizatori

Utilizatori ai platformei de socializare, dar și neutilizatori care intră pe site-uri sau folosesc aplicaţii care includ serviciile Facebook, cum ar fi butonul „Like”, sunt în continuare urmăriţi de Facebook, care obţine date despre adresa IP, browserul și sistemul de operare folosit, dar și site-ul vizitat.

Revoluţie în medicină – primul mușchi cardiac creat în laborator

Primul mușchi cardiac uman, perfect funcţional, a fost creat din celule stem în laborator de către cercetători de la Universitatea din Columbia, SUA. Mușchiul funcţionează precum cel al unui adult, reproduce bătăile inimii și a fost crescut în laborator în numai patru săptămâni.

„Roboţii ucigași” tulbură lumea știinţifică

Academicieni din 30 de ţări, specializaţi în domeniul inteligenţei artificiale (AI), boicotează o universitate sud-coreeană care colaborează cu compania producătoare de armament Hanwha Systems, pentru a dezvolta tehnologii care pot duce la apariţia de „roboţi ucigaşi”.

Mark Zuckerberg, în faţa Senatului SUA

Marţi, 10 aprilie, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost nevoit să dea declaraţii în faţa Senatului american în contextul scandalului care vizează implicarea Facebook și a companiei Cambridge Analytica în alegerile prezidenţiale din 2016.

O „umbrelă de soare” gigantică ne-ar putea feri de încălzirea climei

Oamenii de știinţă sugerează că o „umbrelă de soare” gigantică, amplasată pe cer, ar putea fi o soluţie la problema încălzirii globale.

Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, folosite ilegal

Facebook estimează că datele personale a 87 de milioane de utilizatori ai platformei au fost accesate în mod ilegal de către Cambridge Analytica, o firmă de consultanţă politică.

Radiaţiile emise de telefoanele mobile, corelate cu riscul de cancer

Radiaţiile telefonului mobil e posibil să provoace cancer? Studiile noi indică faptul că există un risc de apariţie a cancerului la șobolanii de laborator expuși la radiaţii, însă dovezile nu pot rezolva dezbaterile în curs, legate de cauzalitate sau de manifestarea efectelor la oameni.

Motive pentru care ar trebui să renunţi la Facebook, dar nu poţi

Decenii de cercetare au arătat că relaţia noastră cu mass-media este simbiotică, fie că este vorba de televiziune, fie de radio sau internet. Odată cu pierderea controlului asupra consumului de internet, oamenii dezvoltă o dependenţă psihologică faţă de reţelele sociale în mod special datorită gratificaţiilor pe care le primesc - beneficii precum escapism, relaxare și...

Monsanto editează genetic primul fruct, folosind o nouă tehnologie

Într-o mișcare care vizează asigurarea unui loc de top pe scena tehnologiei alimentare, aflate într-o continuă evoluţie, gigantul agricol Monsanto a investit 125 de milioane de dolari într-un instrument de editare a genelor, ce ar putea revoluţiona agricultura.

Facebook regretă scurgerea de date personale ale utilizatorilor

Pe măsură ce Facebook continuă să stârnească valuri de critici în urma scandalului Cambridge Analytica, Mark Zuckerberg a cerut scuze pentru că nu a asigurat în mod adecvat datele personale ale utilizatorilor platformei.
89,625FaniÎmi place
175CititoriConectează-te
545CititoriConectează-te

CELE MAI CITITE

CELE MAI RECENTE