Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, și-a anunţat demisia

26

Joi, 4 august ministrul sănătăţii din România și-a anunţat demisia. Decizia vine pe fondul nemulţumirii ministrului faţă de bugetul alocat de guvern la rectificarea bugetară.

Cseke nu a fost consultat la proiectul rectificării bugetare pentru ministerul său, calificând acest gest ca unul „extrem de grav". Fostul ministru a cerut la rectificare 4 miliarde de lei, 75% din sumă urmând să meargă spre CNAS. Ministerul nu a primit nici 10% din cât a cerut, ci doar 341,2 milioane lei.

„Nu se poate ca ministrul sănătăţii să nu fie consultat cu privire la problemele sănătăţii. Nu se poate ca ministerul finanţelor publice să decidă asupra bugetului Sănătăţii întotdeauna, nu se poate ca măsurile de reformă să fie discutate doar la ministerul finanţelor. Ele trebuie discutate cu ministrul sănătăţii, indiferent de nume şi de culoarea politică", a spus Cseke Attila.

Fostul ministru și-a înaintat demisia premierului Emil Boc care i-a cerut să nu demisioneze. Cseke a fost criticat recent de preşedintele Traian Băsescu, care insista să se facă „ordine în cheltuieli", în arieratele de miliarde și să se aplaneze tensiunea între minister și CNAS.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că regretă demisia lui Cseke Attila, îl înţelege pe acesta şi îi mulţumeşte pentru efortul depus, precizând că Uniunea va numi un nou ministru al sănătăţii în următoarele 15 zile.