Concepuţi în aceeași zi, născuţi la 5 ani distanţă

146

Reuben Blake (10 ani) și surioara lui geamănă, Floren, s-au născut la cinci ani distanţă. Aceasta fiindcă atât Reuben, cât și Floren au venit pe lume în urma unui tratament de fertilizare artificială.

În timpul tratamentului de feritilizare pe care l-a urmat mama micuţilor, au fost creaţi 5 embrioni. Doi dintre aceștia au fost implantaţi și au dus în final la nașterea lui Reuben. Ceilalţi trei au fost congelaţi, pentru ca familia să decidă ulterior dacă mai doresc copii.

Cinci ani mai târziu, cuplul s-a hotărât să mai facă un copil, însă doi dintre embrionii folosiţi anterior nu au făcut faţă procesului de decongelare. Așa s-a născut Floren.

„E ceva special pentru noi și va fi ceva special și pentru ei, ca fraţi, când vor înţelege în viitor ce s-a întâmplat," a declarat tatăl copiilor. Până atunci, Reuben spune tuturor prietenilor că surioara lui mai mică a fost ţinută până acum în frigider.

Dr. Valentine Akande a declarat pentru Daily Mail că depozitarea embrionilor fertilizaţi este o metodă de eficientizare a tratamentului, întrucât riscul de a avea o sarcină cu probleme este mai mare în cazul în care ambii embrioni sunt implantaţi.

Sursa: Daily Mail