Peste 8 milioane de copii născuţi în urma FIV. Numărul crește și în România

Primul copil din lume care s-a născut în urma fertilizării in vitro (FIV) este Louise Brown, care s-a născut în Marea Britanie, în iulie 1978.

În căutarea copilului perfect

O reţea de clinici de fertilitate din sudul Californiei, Statele Unite, le permite părinţilor să hotărască sexul copilului printr-o procedură numită „echilibrare a familiei”, sau „selecţie nemedicală a sexului”.

S-a decis: Se vor naște primii copii cu ADN din 3 surse

Marea Britanie va deveni prima ţară-gazdă a acestor copii, după ce Camera Lorzilor a urmat exemplul Camerei Comunelor și a votat, cu 280 de voturi pentru și 48 împotrivă, aprobarea modificării anumitor legi, pentru a permite clinicilor de fertilitate să deruleze noua procedură de fertilizare in vitro, scrie The Guardian.

Marea Britanie aprobă copiii cu 3 părinţi

Camera Comunelor a Parlamentului britanic a aprobat în această săptămână o nouă procedură de fertilizare in vitro, extrem de controversată. Dacă aceasta va fi aprobată și de Camera Lorzilor, luna viitoare, din 2017, în Marea Britanie s-ar putea naște copii cu ADN de la trei persoane diferite.

Copii de vânzare – dependenţa unei femei de a fi însărcinată

Până la cei 37 de ani ai ei, britanica Tara Sawyer a născut 7 copii, însă doar patru au rămas ai ei. Ceilalţi au ajuns la părinţii care îi „comandaseră”. Tara este o mamă-surogat, atât de pasionată de „meseria” ei încât se declară „dependentă de a fi însărcinată”. Însă cazul ei este unul foarte special....

Număr record de copii concepuţi in vitro, în SUA

Anul 2012, în SUA, a fost anul cu cei mai mulţi copii născuţi în urma concepţiei in vitro, atingând totodată cel mai mare procent din numărul total de naşteri din anii 1980, când a fost introdusă această metodă.

Fertilizarea in vitro lasă în urmă sute de mii de copii nenăscuţi

Creşterea popularităţii tehnicilor de reproducere asistată, precum fertilizarea in vitro, reuşeşte să ajute cuplurile infertile să aibă copii. Marele dezavantaj este că în urmă, în clinicile medicale, rămân zeci de mii de embrioni sănătoşi care nu vor deveni niciodată copii.

Hamburgerul făcut în eprubetă e gata de degustat

Primul hamburger, realizat exclusiv în laborator din carne artificială, va fi servit la Londra săptămâna viitoare.

Anul acesta marcăm 35 de ani de la primul copil conceput în eprubetă

Anul acesta se împlinesc 35 de ani de la naşterea primul copil născut în urma procedeului fecundării extracorporale (sau fertilizarea in vitro). Copilul născut se numeşte Louise Joy Brown şi s-a născut pe 25 iulie 1978.

Care sunt copiii predispuși la dezvoltarea unor forme de retard mintal

O întreagă paletă de dizabilităţi psihice pare a afecta tot mai mulţi nou-născuţi în ultima perioadă, condamnându-i fără drept de apel la o viaţă de neputinţă și dependenţă.

Marea Britanie, gata să aprobe familiile cu trei părinţi

În Parlamentul britanic a ajuns zilele acestea un proiect de lege care permite părinţilor care apelează la procedura fertilizării in vitro să solicite material genetic de la o a treia persoană.

Și-a ruinat sănătatea donând ovule pentru fertilizarea in vitro

Spania a devenit în ultimii ani o destinaţie de top pentru fertilizarea in vitro. Constrânsă de situaţia financiară precară, o femeie din Spania și-a ruinat sănătatea donând în exces ovule pentru fertilizarea in vitro, în schimbul unor sume modeste de bani.

Embrionii „făcuţi la comandă”, noua opţiune a cuplurilor care vor copii

Pe lângă deja tradiţionala metodă a fertilizării in vitro, un centru de fertilitate din SUA pune la dispoziţia cuplurilor care îşi doresc copii o nouă posibilitate de a-şi îndeplini visul - cumpărarea embrionilor „gata făcuţi".

Noi tehnici de fertilizare pentru femeile de 45 de ani

Noi tehnici de fertilizare pot întoarce ceasul fertilităţii înapoi cu până la 10 ani, dând femeilor de până în 45 de ani, aceleaşi şanse de a rămâne însărcinate ca femeile de 32 de ani.

Congelarea ovulelor a devenit o modă periculoasă

Doctorii specialişti în tratarea infertilităţii şi-au schimbat opinia faţă de practica controversată a congelării ovulelor pentru fertilizări efectuate după mai mulţi ani de la recoltare, încurajând femeile tinere să apeleze la practica controversată, chiar şi atunci când acestea nu au probleme medicale.