Irlanda: marș pentru viaţă adună 25.000 de oameni

18

Nu mai puţin de 25.000 de persoane au manifestat sâmbătă în Piaţa Merrion din Dublin cerând guvernului să se opună măsurilor legislative care ar permite efectuarea avorturilor.

„Onorează-ţi promisiunile!" a fost unul dintre principalele apeluri auzite în cadrul marşul „Uniţi pentru viaţă", organizat de mişcările Pro Life Campaign, Youth Defense, Life Institute şi Family and Life, în răspuns la o recentă declaraţie făcută de guvern despre implementarea unei legislaţii ce ar permite avorturile în cazul în care există riscul ca mama să se sinucidă.

„Organizatorii au fost categorici în a sublinia faptul că oamenii de orice religie, şi chiar fără religie, au adesea ca valoare comună protejarea vieţii nenăscute," a remarcat Michael Kelly, editor la publicaţia Irish Catholic, citat de catholica.ro.

Subliniind că „a fost impresionant numărul mare de tineri de la marş, precum şi atmosfera bună de acolo", Kelly a spus că mişcarea pro-life este adesea prezentată eronat ca fiind compusă din persoane în etate şi foarte religioase.