O campanie anti-avort a salvat 31 de vieţi

28

Organizatorii de proteste se aşteaptă ca eficienţa manifestaţiilor să fe proporţională cu numărul evenimentelor. O asociaţie anti-avort din SUA a reuşit, cu un singur eveniment, să salveze viaţa a 31 de copii nenăscuţi.

Zeci de mii de studenţi din întreaga lume au manifestat luni împotriva avortului. Manifestaţia, intitulată "Ziua Tăcerii Solidare" a constat într-un protest mut, întreprins de studenţii care şi-au acoperit gura cu o bandă adezivă de culoare roşie, având înscris cuvântul "Life" ("Viaţă" – t.r.). Celor care îi întrebau pentru ce protestează, studenţii le ofereau postere cu detalii.

Organizatorii manifestaţiei care are loc anual, începând din 1973, spun că succesul cel mai mare al campaniei din 2010 a fost faptul că cel puţin 31 de copii au fost salvaţi în urma ei. Din informaţiile pe care le-au adunat organizatorii, de-a lungul anilor, marşul tăcut a salvat de la avort cel puţin 500 de copii, povesteşte Bryan Kemper, fondatorul evenimentului.

Potrivit Christian Telegraph, Kemper s-a declarat surprins şi de numărul mare de tineri care au participat la protest fiindcă ştiau că părinţii lor intenţionaseră să îi avorteze, dar s-au răzgândit.