O nouă şcoală de afaceri pune accentul pe valorile morale

55

Şcoala de Afaceri şi Economie din cadrul Universităţii Catolice din America intenţionează să atragă mai mult atenţia asupra valorilor morale, îmbinând credinţa cu afacerile şi învăţându-şi studenţii să aibă un comportament onest.

Conducerea universităţii dorește să introducă în cadrul studiilor de afaceri materii care să îmbine etica şi finanţele pentru a crea lideri morali, insuflând şi principii etice şi creştine, pe lângă studiile de management, contabilitate şi marketing. Spre exemplu, în cadrul studiilor de contabilitate, studenţii vor fi învăţaţi cum să își servească mai bine clienţii, fiind mai interesaţi de principiile etice ale companiei decât de câştig, notează USA Today.

Studenţii ştiu ce este bine şi ce nu, însă mai sunt lucruri neclare în care este nevoie ca ei să ştie care este alegerea corectă, spun reprezentanţii universităţii. Ei învaţă cum să aplice principii creştine la activitatea pe care o desfăşoară, în aşa fel încât să fie de folos societăţii şi să perceapă afacerile nu numai ca o metodă de a câştiga bani cu orice preţ.