Studiu: Avortul adolescentelor, încurajat în majoritate de mame

163

Pe lângă toate cifrele şi statisticile cutremurătoare legate de avort, un studiu recent dezvăluie că multe dintre adolescentele care decid să avorteze au fost convinse de propria mamă să pună capăt sarcinii pe care o poartă.

Mai exact, 64% dintre minorele care au fost incluse în studiu au declarat că mamele lor ştiau că sunt însărcinate şi că intenţionează să avorteze, dar 93% dintre acestea şi-au încurajat şi susţinut fiicele să avorteze, arată studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea San Francisco.

În ceea ce îi priveşte pe taţi sau pe partenerii acestor fete, numai 38% dintre taţi ştiau că fiica intenţionează să avorteze şi 80% dintre partenerii de viaţă ai fetelor. Atât taţii, cât şi paternerii de viaţă care ştiau despre avort şi-au manifestat susţinerea în procent egal, 85%.

Rezultatele au fost selectate de la o clinică ce efectuase peste 5.109 de avorturi şi care nu solicita acordul scris al părinţilor pentru avortul în cazul minorelor. Răspunsurile fetelor au fost descoperite în formularele tip, care au scopul de a afla nevoile de consiliere pre sau post avort a femeilor care apelează la întreruperi de sarcină.

Dincoace de ocean, avortul este încă privit dezaprobator. Chiar vineri, guvernul spaniol a adoptat un proiect de lege care limitează puternic avortul şi instaurează un sistem similar celui din 1985, în pofida opoziţiei membrilor mişcării feministe şi stângii. Astfel, avortul poate fi permis doar în două situaţii: prima ia în considerare existenţa unui grav pericol pentru viaţa sau sănătatea fizică şi psihologică a femeii, în timp ce a doua ia în considerare ca sarcina să nu fie consecinţa unui abuz la adresa libertăţii sau integrităţii sexuale a femeii.

Sursa: Life News