Zi naţională de rugăciune, la 40 de ani de la legalizarea avortului

23

Consiliul Pro-Viaţă din Washington, Statele Unite ale Americii, organizează în acest an o zi naţională de rugăciune, cu ocazia a 40 de ani de la legalizarea avortului, în ianuarie 1973.

Decizia luată pe 22 ianuarie 1973 în procesul Roe vs Wade se opunea reglementărilor pro-viaţă ce ofereau protecţie copiilor nenăscuţi şi decidea că avorturile sunt legale şi nelimitate. În consecinţă, în aceşti 40 de ani au avut loc peste 55 de milioane de avorturi.

„După 40 de ani de avorturi legale şi după suferinţa neştiută pe care a provocat-o această decizie câtorva milioane de femei, bărbaţi şi familii, dorim să participăm la unul dintre cele mai mari servicii de pocăinţă comună la care a participat America", a declarat părintele Frank Pavone, directorul Consiliului pentru Viaţă.

Ziua naţională de rugăciune va avea loc vineri, 25 ianuarie, în Washington, între orele 8:30 a.m. şi 10:30 a.m. La eveniment participă şi organizaţiile Priests for Life, Centrul Naţional Pro-Viaţă şi organizaţia Faith and Action, potrivit Charisma News.