Copiii diabetici au un risc cu 40% mai mare să facă infarct la maturitate

52

Adulţii care au suferit de diabet din copilărie (adică de diabet de tipul I) prezintă un risc cu 50% mai ridicat să facă infarct, potrivit unui studiu efectuat de Centrul Naţional de Audit al Diabetului, din Marea Britanie.

În afară de infarct, alte complicaţii ale bolii sunt angina şi atacul vascular cerebral, dar şi un risc crescut de amputări. Per total, diabeticii sunt expuşi unui risc cu 40% mai mare de deces decât populaţia generală, cu 65.700 de diabetici ce au decedat în anul 2011, în Marea Britanie. Numărul a fost surprinzător, cu atât mai mult cu cât cele mai pesimiste statistici estimaseră cu 20.000 mai puţine decese în rândul diabeticilor.

Femeile sunt expuse unui risc mai mare decât bărbaţii. Numărul femeilor diabetice ce au decedat a crescut cu 147% (în cazul diabetului de tipul I) şi 40% (în cazul diabetului de tipul II), în timp ce numărul bărbaţilor a crescut doar cu 130%, respectiv 33%, anunţă The Daily Mail.

Studiul este primul care a analizat consecinţele bolii, atât în cazul pacienţilor ce suferă de diabet de tipul I cât şi de diabet tipul II. Marea surpriză a studiului o reprezintă faptul că riscurile acestea sunt asociate diabetului zaharat tip 1, care apare la orice vârstă, însă predomină la copii şi adulţi tineri, motiv pentru care este numit şi diabet juvenil.