Expert catolic vorbeşte despre o reţea de homosexuali în Biserică

14

Profesorul Dariusz Oko, de la Universitatea Pontificală Ioan Paul II din Cracovia, şi preot în arhidieceza catolică a oraşului, a scris o lucrare, „Standing with the Pope against homoheresy," despre o mafie gay în cadrul Bisericii Catolice.

Părintele Oko notează că descoperirea unei „reţele uriaşe de homosexuali în sânul Bisericii" vine în urma studiul său asupra criticismului filozific a propagandei şi ideologiei homosexuale, un studiu pe care mai mulţi cardinali şi episcopi l-au încurajat să îl facă.

„Am început lucrarea ca o luptă împotriva unei ameninţări externe, fatale pentru Biserică şi am descoperit pe parcurs că inamicul este şi în Biserică, nu doar în afara ei," scrie LifeSiteNews.

Profesorul de filozofie relevă în eseul său propria întâlnire cu o clică în cadrul Bisericii care blochează obţinerea dreptăţii pentru cei care au fost abuzaţi de clerici homosexuali.

„Intervenţiile noastre la diferite niveluri ale ierarhiei Bisericii erau fără folos, am dat peste un zid care nu putea fi dărâmat, chiar şi în cazuri evidente," explică el. „Ce a funcţionat a fost presiunea extremă din partea presei şi accesul direct la papă. În rest, la nivelele de jos şi pe plan local totul este blocat."

Explicând cum se formează astfel de grupuri, Oko spune că toţi clericii ştiu că este foarte posibil să fie expuşi şi atunci să protejează unul pe celălalt. Aceştia formează relaţii informale, într-un sistem ce aduce a mafie, ţintind acele poziţii care oferă putere şi bani.