FC Brugge nu vrea asocierea cu religia

7

Un club de fotbal din Belgia a refuzat oferta de sponsorizare din partea unui ziar romano-catolic. Liderii clubului s-au temut că o astfel de colaborare ar putea să determine ironii la adresa clubului.

Oferta a venit din partea publicaţiei Kerk&Leven (Biserica&Viaţa) care are cca. 1.000.000 de cititori. Echipa care a refuzat oferta este Cercle Brugge, care ocupă locul 9 în clasamentul campionatul belgian. Cercle Brugge a pierdut astfel un venit de 50.000 de euro, notează ekklesia.co.uk.

Cei de la Kerk&Leven au dorit ca numele lor să apară pe echipamentul sportiv al jucătorilor. „Dar, dat fiind scandalurile din cadrul Bisericii Catolice, în special cel cu privire la episcopul Roger Vangheluwe din Bruges, am considerat că ar fi o problemă prea sensibilă. Ne-am temut să nu devenim ţinta ironiilor. Mai mult, ne-am gândit că nu ar fi potrivit pentru noi, un club de fotbal, să fim asociaţi cu o anume perspectivă asupra vieţii", a declarat Marc Tanghe, director de relaţii publice la Cercle Brugge.

Vaticanul anchetează, în prezent, cazul unui episcop romano-catolic belgian care a demisionat în aprilie a.c., după ce a recunoscut că a abuzat sexual o persoană.