Guvernul român a decis că religia „este un serviciu public esenţial”

20

Guvernul României a decis că religia este un serviciu public esenţial și că primăriile nu pot funcţiona fără acest serviciu.

O hotărâre de guvern adoptată miercuri aprobă „lista serviciilor publice esenţiale fără de care unităţile administrativ teritoriale, aflate în situaţie de criză financiară sau insolvenţă, nu pot funcţiona", informează Hotnews.

Pe lista serviciilor citate se numără impozitele și taxele locale, învăţământul, asistenţa socială, salubrizarea, dar și religia.

Potrivit sursei, lista completă a serviciilor publice esenţiale cuprinde: impozitele și taxele locale, evidenţa persoanelor, registrul agricol, amenajarea teritoriului și urbanismul, situaţiile de urgenţă, învăţământul și serviciile auxiliare pentru educaţie, sănătatea, cultura, religia, asistenţa socială, alimentarea cu apă și canalizarea, iluminatul public, salubrizarea și gestionarea deșeurilor, producerea, transportul, distribuţia și furnizarea de energie termică în regim centralizat, precum și autorizarea și avizarea transportului public de călători.