Ateismul este un „crez" ce are nevoie de protecţie religioasă

108

Conform Tribunalului Drepturilor Omului din Ontario (Canada), ateismul este un crez ce are nevoie de aceeași protecţie religioasă de care se bucură creștinismul, islamismul și alte religii.

„În viziunea mea, protecţia împotriva discriminării din cauza religiei ar trebui să includă și protecţia celor care cred că nu există nicio divinitate", a declarat un membru al comisiei, cu ocazia unei decizii a Tribunalului de pe 13 august.

Toate plângerile de discriminare care intră sub incidenţa Codului Drepturilor Umane sunt rezolvate direct la Tribunalul Drepturilor Omului din Ontario. În acest caz a fost vorba de o plângere lansată de un auto-intitulat umanist secular împotriva unei politici privind distribuţia gratuită a Bibliilor Gideon în școlile din districtul Niagara.

Încă din 1964 se împart Biblii elevilor de clasa a V-a, care au obţinut consimţire de la părinţi, și de asemenea se împart și texte ale altor religii care fac parte din Manualul Interreligios Ontario, care este revizuit periodic. Ca răspuns la distribuirea Bibliilor, un tată a cerut să se distribuie și textul ateist „Just Pretend: A Freethought Book for Children."

El a fost refuzat, iar Tribunalul a hotărât că este caz de discriminare și a acordat șase luni pentru schimbarea politicii, astfel încât să permită distribuirea textelor de orice fel de crez, scrie National Post.