Hollywood-ul prezintă „Biblia" – documentarul despre dragostea lui Dumnezeu

115

Un mogul hollywoodian şi soţia sa au decis să realizeze un documentar de 10 ore care să prezinte Vechiul şi Noul Testament. Ce evidenţiază acest demers de altele de acelaşi fel este dragostea pentru Biblie a celor doi, care i-a determinat să realizeze un material foarte apropiat de relatarea biblică.

„Am simţit nevoia să prezentăm istoria biblică într-un mod care să îi aducă împreună pe oameni. Personajele Bibliei seamănă cu noi, în multe feluri. Am început ca doi oameni îndrăgostiţi de Biblie şi unul de celălalt şi am terminat ca doi oameni şi mai îndrăgostiţi de Biblie şi unul de altul", a declarat Mark Burnett pentru Christian Telegraph.

Provocarea cea mai mare cu care s-a confruntat Burnett a fost selectarea personajelor pe care a dorit să le prezinte. Deşi iniţial documentarul trebuia să conţină istoria cât mai multor personaje, în rezumat, producătorul a optat pentru mai puţine istorii, dar prezentate într-un mod în care telespectatorii să vadă măreţia lui Dumnezeu.

„Ştiam că nu puteam prezenta toată Biblia în 10 ore – ne-am fi dorit să avem 10.000 de ore…dar am redat, în esenţă, dragostea lui Dumnezeu pentru noi, un Dumnezeu care nu a renunţat la noi de la Geneza până la Apocalipsa", a continuat Burnett.

Mini-seria va debuta duminică, 3 martie, pe History Channel.