Un muzeu canadian revine la notarea documentelor cu „înainte şi după Christos"

15

Reprezentanţii „Muzeului Civilizaţiei" (Canada) au decis să revină la datarea documentelor publice cu î.Ch (înainte de Christos) şi d.Ch (după Christos), în loc de înainte şi după era noastră.

Motivaţia nu este nicidecum una religioasă, după cum afirmă Patricia Lynch, managerul de relaţii publice a muezului, ci este o decizie care se bazează pe faptul că formularea este mai uşor de înţeles de publicul larg.

Liderii religioşi din regiune nu au încă opinii clare cu privire la această modificare. Pe de o parte, rabinul Reuven Bulka şi fost preşedinte al Congresului Evreilor Canadieni se întreabă care este miza acestei modificări. „Prin această schimbare, nicio persoană nu va deveni creştin sau evreu. Întrebarea este: ce mesaj transmite această decizie?", a declarat Bulka pentru site-ul The Citizen.

Pe de altă parte, Brent Russett, pastor senior al Bisericii Wesleyene din Ottawa, Ontario, este de părere că victoria nu este una majoră pentru creştini, dar ţine de bunul simţ. „Istoria a fost împărţită de naşterea lui Iisus Christos. Deşi formulele „înainte şi după era noastră" încearcă să tăinuiască acest fapt, adevărul nu se schimbă", a declarat Russett pentru Christian Post.