Studiu: Chiar şi cantităţile mici de zahăr sunt toxice

429

Consumul de zahăr este toxic şi determină direct, mai mult decât orice alt factor apariţia diabetului, arată un studiu care a evaluat influenţa mai multor factori de mediu şi de stil de viaţă.

Astfel, dintre toţi factorii monitorizaţi, precum sărăcia, obezitatea, gradul de urbanizare şi activitatea fizică, consumul de zahăr rafinat a ocupat primul loc în apariţia diabetului zaharat, arată New York Times.

Prin urmare, indiferent dacă persoana suferă de obezitate sau nu, consumul de zahăr conduce la diabet. Concret, cu fiecare 340 de grame de zahăr în plus, de persoană, pe zi, riscul de diabet la nivelul Statelor Unite ale Americii creşte cu 1 procent.

„Studiul acesta este foarte relevant … şi arată foarte clar că zahărul este toxic. A sosit timpul să facem ceva în privinţa aceasta", a declarat Rob Lustig, endocrinolog pentru copii la Universitatea California şi unul dintre autorii studiului.