Iran: Pastor torturat pentru a se converti la Islam

162

Saeed Abedini, un pastor american de origine iraniană, e torturat în închisoare pentru a se converti la Islam. „După toate presiunile făcute asupra mea, după ce mi-au înfipt cuie în mâini și în picioare, nu așteaptă de la mine decât un singur lucru: să-L reneg pe Christos. Dar așa ceva nu vor obţine niciodată de la mine", a relatat pastorul.

Abedini a fost condamnat pe 27 ianuarie la opt ani de închisoare sub acuzaţia că ar fi subminat securitatea statului prin organizarea unor biserici creştine în mai multe case din Teheran. Pastorul, în vârstă de 32 de ani, și-a descris calvarul într-o scrisoare către membrii familiei, făcută publică de către avocaţii săi americani.

În scrisoare, Abedini susţine că gardienii îl supun la niște presiuni cumplite „ca să-mi demonstreze că toată credinţa mea e fără valoare și n-are nici o bază reală", citează Christian Post. Cu toate acestea, el afirmă că tortura nu-l va convinge niciodată să renunţe la Christos și și-a exprimat recunoștinţa faţă de cele 260.000 de persoane care au semnat cererea sa de eliberare.

Jordan Sekulow, directorul executiv al organizaţiei American Center for Law and Justice, și-a exprimat speranţa ca numărul semnăturilor să ajungă la 300.000 înainte de întâlnirea cu oficialii ONU, stabilită pe 5 martie. „Acesta e momentul pentru a ne dubla eforturile pentru a-l salva pe acest pastor curajos, acest cetăţean american, din bezna închisorii iraniene", a subliniat Sekulow.

Lui Abedini îi este interzis să vorbească cu soţia lui la telefon. Ea a afirmat în repetate rânduri că soţul ei este supus unei presiuni psihice imense și se teme că și-ar putea pierde viaţa înainte de a-și ispăși condamnarea. Ea locuiește în prezent în SUA, împreună cu cei doi copii ai lor, o fiică în vârstă de 6 ani și un fiu în vârstă de 4 ani.