În România o familie poate creşte zece copii, toţi premianţi

377

În ziua de azi, înainte să iei decizia de a face un copil, te gândeşti de două ori, cel puţin. Să creşti un copil nu e un lucru uşor, să creşti doi chiar mai greu, să creşti zece pare o muncă imposibilă. Cu toate astea, soţii Rotaru, oameni simpli, au reuşit să crească zece copii premianţi. 

Adevărul prezintă povestea fericită a familiei din Sibiu, în care mama este casnică, tatăl mecanic la o şcoală din oraş, dar în ciuda sărăciei, au considerat fiecare copil un dar de la Dumnezeu, pe care l-au crescut cu multă iubire şi voie bună.

Cel mai mic copil, făcut pe când Sara Rotaru avea peste 43 de ani, are acum patru ani şi jumătate şi merge la grădiniţă. Cel mai mare, Lucian, are 21 de ani şi este student la Protecţia Mediului. Între ei mai sunt opt copii, fiecare la altă vârstă, în altă clasă, dar toţi se mândresc cu diplome şi medalii de la şcoală şi alte concursuri la care au participat.

„Întotdeauna, când îi văd, am un sentiment de împlinire, de siguranţă. Nu-i uşor, dar merită, să-i vedeţi pe toţi în jurul mesei, cântând, e o atmosferă de voie bună, uiţi de tot," povesteşte Gheorghe Rotaru despre cum este primit când ajunge acasă de la serviciu.

Toţi copiii, fără excepţie sunt buni la ceva. Şapte dintre ei au studiat instrumente muzicale şi cântă în orchestra bisericii. Alţii fac cursuri de fotografie. Unii sunt buni la ştiinţele exacte, alţii la filologie sau desen. Georgiana (14 ani) aşteaptă acum rezultatele de la faza judeţeană a olimpiadei de limba română iar Alina (17 ani) a ajuns până la faza naţională la disciplina teoria educaţiei.