Acuzată de discurs al urii pentru că a criticat Coranul

54

Criticile la adresa Islamului pot deveni, în Europa, motive de punere sub acuzare. Este cazul unei femei din Austria, acuzată de discurs al urii pentru că a criticat Coranul. Anii petrecuţi în lumea islamică, întrucât tatăl său era diplomat, au familiarizat-o pe Elisabeth Sabaditsch-Wolff, încă din copilărie, cu religia musulmană şi Coranul, notează CBN.com. Întoarsă în Austria, a susţinut o serie de prelegeri pe această temă, care i-au atras punerea sub acuzare.

   

    „Am citat din Coran", se apără femeia. „Le-am spus [audienţei], chiar şi în timpul prezentării, ce ediţie a Coranului am folosit, şi ce pasaj am citat."

    „Am citit Coranul. Am studiat cărţile din ambele perspective – şi cele pro, şi cele contra. Şi ceea ce vă pot spune eu pe baza a ceea ce am studiat este că Islamul este o ideologie politică deghizată în religie", a declarat Sabaditsch-Wolff.

    Acuzaţii de discurs al urii, pornind de la critici împotriva Islamului, s-au înregistrat şi în Olanda, Marea Britanie, Suedia, Danemarca, Franţa, Belgia şi Finlanda. Parlamentarul olandez Geert Wilders este unul dintre cei acuzaţi şi aşteaptă pronunţarea verdictului, în cazul său, spre sfârşitul acestui an.