Exerciţiu de civilitate

Aţi merge cu un autobuz al cărui șofer este un musulman aflat în postul Ramadanului? Un ministru din Danemarca e de părere că șoferul musulman pune în pericol viaţa celorlalţi, pentru că, fiind nemâncat, nu e în deplinătatea forţelor fizice când conduce autobuzul.

Ramadanul 2018 în lume și mozaicul său de reacţii contradictorii

În fiecare an, Ramadanul aduce împreună, în practicarea sa, peste 1 miliard de oameni din întreaga lume. Ceea ce se știe mai puţin însă este cum, în fiecare an, omenia și intoleranţa, dragostea și ura croșetează împreună veșmântul celor 30 de zile de post islamic.

Peste 250 de intelectuali francezi cer anularea unor versete din Coran

O cerere șocantă a fost semnată pe 21 aprilie de peste 250 dintre cei mai importanţi intelectuali, artiști și politicieni ai Franţei, între care și fostul președinte Nicolas Sarkozy, alături de trei foști prim-miniștri.

Descoperire revoluţionară: Cum a fost scris Coranul peste Biblie

S-a descoperit primul palimpsest cu texte din Coran scrise peste pasaje din Biblie. Oamenii de știinţă cred că textul original, din Biblie, a fost inscripţionat de comunitatea de creștini copţi din Egipt, înainte ca textele Coranului să fie suprapuse, odată cu cucerirea zonei de către arabi, în secolul al VIII-lea d.Hr.

Indonezia: proteste masive împotriva unui guvernator creștin

Zeci de mii de musulmani s-au adunat la Jakarta pentru a cere arestarea guvernatorului capitalei. Inculpat pentru blasfemie, guvernatorul a trebuit să facă faţă unei ample manifestaţii desfășurate la apelul organizaţiilor islamiste, radicale.

Musulmanii, faţă în faţă cu „Noe”

Blockbusterul american „Noe", regizat de Darren Aronofsky, ar putea fi cenzurat în Egipt, Qatar, Bahrain și Emiratele Arabe Unite, pentru că încalcă legea islamică.

Predarea Coranului în greacă îi irită pe musulmani

Guvernul grec a numit 90 de preoţi care să predea Coranul în limba greacă, pentru copiii minoritari din moscheile și școlile de stat din provincia Tracia de Vest, lucru care i-a deranjat pe musulmani, interpretând gestul ca pe o încălcare a libertăţii religioase în ţară.

Egipt: copiii condamnaţi pentru insultarea Coranului au fost eliberaţi

Un tribunal egiptean i-a găsit vinovaţi pe cei doi băieţi creștini acuzaţi că ar fi arătat „dispreţ faţă de religia islamică", dar i-a redat în custodia părinţilor. Copiii, în vârstă de 9 și respectiv 10 ani au fost judecaţi după ce un cleric islamist i-a acuzat în luna septembrie că ar fi rupt pagini din...

Închisoare pe viaţă pentru uciderea copilului care nu a memorat Coranul

O britanică a fost condamnată la închisoare pe viaţă după ce l-a omorât în bătaie pe fiul său de doar şapte ani, din cauză că acesta nu a reuşit să memoreze câteva pasaje din Coran.

Adolescenţi premiaţi cu arme pentru recitarea Coranului

Trei tineri somalezi care au câştigat un concurs de recitare coranică au fost premiaţi cu arme şi bani de către gruparea islamistă Al-Shabaab, informează CNN citând radioul local RBC Radio.

Anchetă în Afganistan: hârtie igienică din foi de Coran

Autorităţile afgane au arestat trei persoane în cadrul unei anchete care vizează o fabrică de hârtie despre care se spune că ar fi produs hârtie igienică din exemplare vechi ale Coranului.

John Piper a comparat arderea Coranului cu răstignirea lui Iisus

Autorul evanghelic John Piper a comparat arderea Coranului de către un pastor american cu răstignirea lui Iisus Christos.

Protestele împotriva arderii Coranului cuprind Afganistanul

Afganistanul a fost cuprins de proteste violente în ultimele trei zile. Totul a pornit de la arderea Coranului și de la discursul președintelui afgan, care a cerut arestarea celor implicaţi în acest act insultător la adresa religiei musulmane.

Pagini din Coran au fost rupte de 9/11 în faţa Casei Albe

Câţiva militanţi creştini prezenţi în faţa Casei Albe, la ceremonia de comemorare a atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001 au rupt câteva pagini dintr-un Coran pentru a "denunţa minciunile islamului", relatează Mediafax.

Copii ale Coranului, distribuite pe 11 septembrie

Pastorul Terry Jones a anunţat că nu este dispus să renunţe la planul anunţat saptămâna trecută de a arde circa 200 de exemplare ale Coranului. Ca răspuns, Consiliul pentru Relaţii Americano-Islamice (CAIR) a anunţat că va distribui 200.000 de copii ale Coranului, „pentru a înlocui cele 200 de cărţi pe care biserica din Florida vrea...