Generozitatea ţine de fericire, nu de bogăţie

195

Fericirea are un impact mai mare asupra generozităţii unei persoane decât statutul ei financiar, susţine Indexul Generozităţii, un studiu publicat de Charities Aid Foundation. Potrivit Christian Today, acest studiu compilează rezultatele unor sondaje Gallup provenite din 153 de ţări. Participanţii au fost invitaţi să declare dacă au oferit bani săracilor sau dacă au lucrat ca voluntari în ultima lună, şi au fost întrebaţi cât de fericiţi se simt, pe o scală de la 1 la 10.

Potrivit Christian Today, acest studiu compilează rezultatele unor sondaje Gallup provenite din 153 de ţări. Participanţii au fost invitaţi să declare dacă au oferit bani săracilor sau dacă au lucrat ca voluntari în ultima lună, şi au fost întrebaţi cât de fericiţi se simt, pe o scală de la 1 la 10.

Potrivit raportului Charities Aid, cele mai generoase ţări din lume sunt Australia, Noua Zeelandă şi SUA, în timp ce o evaluare doar la nivelul Europei a clasat Elveţia, Olanda şi Marea Britanie pe primele trei locuri.

Locuitorii Turkmenistanului sunt cei mai generoşi cu timpul lor. Aproximativ 61% din populaţia ţării s-a declarat implicată în activităţi voluntare. Liberienii sunt cei mai săritori când vine vorba de ajutorarea unui străin: 76% dintre ei au mărturisit că au făcut acest lucru în ultima lună.

“Rezultatele studiului sugerează un ciclu pozitiv în care dăruirea creşte fericirea celui care primeşte donaţia, făcându-l mai dispus să doneze şi el, la rândul lui,” a declarat Richard Harrison, directorul departamentului Cercetare din cadrul fundaţiei Charity Aid.