Musulmanii au devenit „ţapii ispășitori” ai Europei

148

Musulmanii au „înlocuit" evreii în topul celor mai discriminate categorii sociale în Europa, e de părere Tariq Ramadan, profesor la Oxford și expert în Studii Islamice. Nepot al lui Hasan al-Banna, fondatorul Frăţiei Musulmane din Egipt, Tariq Ramadan a făcut aceste declaraţii în timpul unui seminar susţinut la Universitatea Bilgi din Istanbul, relatează HotNews.

„Pe măsură ce mai mulţi musulmani devin europeni, Islamul devine o problemă pentru Europa," spune Tariq Ramadan. „Europenii nu pot concepe că și Islamul este o religie occidentală," a declarat profesorul, plasat de revista Foreign Policy pe locul 49 în topul 100 al celor mai mari intelectuali contemporani.

„În Europa se fac noi alianţe împotriva prezenţei musulmanilor, iar oamenii care erau cândva dușmanii evreilor se opun acum prezenţei musulmanilor în Europa," consideră Tariq Ramadan.

El i-a numit pe europeni „islamofobi" și a deplâns faptul că „oameni precum liderul extremei drepte franceze, Marine Le Pen, sau politicianul olandez Geert Wilders impun o politică de teamă faţă de Islam, ceea ce este foarte periculos."