O moschee din M. Britanie deschide uşa musulmanilor gay

117

În mijlocul unei comunităţi musulmane şocate, Iniţiativa Mocheea pentru Toţi din Marea Britanie a lansat moscheea în care oricine este binevenit, fie femeie care doreşte să se roage, fie musulman gay.

Atitudinea tolerantă faţă de musulmanii de tot felul a apărut ca urmare a frustării celor care în mod normal nu sunt primiţi într-un lăcaş de cult islamist. „Dorim să le oferim musulmanilor un spaţiu alternativ în care să se poată ruga şi întâlni. Nimeni nu va fi discriminat, indiferent că este sunit, şiit, heterosexual, homosexual, familişti sau persoane singure", a declarat Tamsila Tauqir pentru BBC.

Deşi iniţiativa a fost aplaudată de câţiva, cei mai mulţi musulmani nu sunt de acord cu atitudinea tolerantă. Aceştia argumentează că musulmanii gay nu au loc în islam şi că femeilor le este interzis să conducă rugăciuni publice.

„Valorile ortodoxe ale islamului sunt foarte clare. Musulmanii cred în principii stabilite în urmă cu câteva secole şi acestea nu se vor schimba. Coranul nu se va schimba", a declarat imamul Adnan Rashid din Londra.