Femeile musulmane, obligate să renunţe la vălul burqa, în public

160

    Silvana Koch-Mehrin, vicepreşedinta Parlamentului European, a cerut ieri, 2 mai, interzicerea purtării vălului musulman în ţările UE. Tradiţionalul văl burqa pe care îl poartă femeile musulmane este, în opinia vicepreşedintei, „o închisoare mobilă" şi o formă de încălcare a drepturilor femeilor.       Deşi susţine că libertatea religioasă şi libertatea de exprimare sunt drepturile fiecărui om, Koch-Mehrin crede că libertăţile acestea nu ar trebui să devină motive pentru ca femeile să îşi ascundă chipul şi personalitatea. Referindu-se la femeile musulmane pe care le întâlneşte pe stradă şi care au chipul acoperit, vicepreşedinta Parlamentului European a declarat că acestea îi provoacă nelinişte. Comentariile sale vin la doar câteva zile după ce Parlamentul belgian a interzis prin lege purtarea, în public, a vălului burqa şi a altor obiecte vestimentare care acoperă faţa.       În septembrie 2009, revista Semnele timpului scria despre „războiul împotriva vălului musulman", când în Danemarca se iniţiase un proiect de lege similar, prin care se cerea interzicerea purtării vălului în public. Săptămâna trecută redacţia Semnele timpului semnala propunerea unui ministru musulman, din Germania, de a se interzice crucifixurile în şcolile publice.(sursa: HotNews)

    Silvana Koch-Mehrin, vicepreşedinta Parlamentului European, a cerut ieri, 2 mai, interzicerea purtării vălului musulman în ţările UE. Tradiţionalul văl burqa pe care îl poartă femeile musulmane este, în opinia vicepreşedintei, „o închisoare mobilă" şi o formă de încălcare a drepturilor femeilor.

    Deşi susţine că libertatea religioasă şi libertatea de exprimare sunt drepturile fiecărui om, Koch-Mehrin crede că libertăţile acestea nu ar trebui să devină motive pentru ca femeile să îşi ascundă chipul şi personalitatea. Referindu-se la femeile musulmane pe care le întâlneşte pe stradă şi care au chipul acoperit, vicepreşedinta Parlamentului European a declarat că acestea îi provoacă nelinişte. Comentariile sale vin la doar câteva zile după ce Parlamentul belgian a interzis prin lege purtarea, în public, a vălului burqa şi a altor obiecte vestimentare care acoperă faţa.

    În septembrie 2009, revista Semnele timpului scria despre „războiul împotriva vălului musulman", când în Danemarca se iniţiase un proiect de lege similar, prin care se cerea interzicerea purtării vălului în public. Săptămâna trecută redacţia Semnele timpului semnala propunerea unui ministru musulman, din Germania, de a se interzice crucifixurile în şcolile publice.(sursa: HotNews)