Musulmanii cer excluderea Shariei din curţile americane

243

O coaliţie de organizaţii musulmane din Statele Unite susţin că nu doresc să trăiască sub legea islamică (Sharia), de aceea cer interzicerea judecării proceselor după această lege în curţile americane de justiţie.

Gruparea American Islamic Leadership Conference și-a anunţat recent sprijinul pentru o propunere legislativă care ar interzice judecătorilor federali să aplice legi străine (printre care și Sharia), atunci când acestea violează prevederile Constituţiei SUA.

Petiţia grupului musulman recunoaște dreptul persoanelor credincioase de a avea „arbitri religioși", atât timp cât deciziile acestora nu intră în conflict cu legea americană, informează Huffington Post. Legea „va proteja atât musulmanii, cât și nemusulmanii, de tentativele extremiste" de a folosi Sharia pentru a institui „o înţelegere înalt politizată și periculoasă a Islamului" în Occident, spun petiţionarii.

Manda Ervin, semnatară a petiţiei și președinte al Alianţei Femeilor Iraniene din Maryland a explicat că „mulţi dintre noi am fugit din lumea musulmană ca să scăpăm de legea Sharia. Nu ne dorim ca aceste legi să ne urmărească aici."