Musulmanii gay, un subiect tabu în SUA

144

Dayaiee Abdulah este imamul unei moschei improvizate într-o fostă sală de quakeri din Washington DC. Convertit la islam, Abdullah este, probabil, singurul imam homosexual declarat din lume.

RNS spune povestea lui într-un material care dezvăluie scene din viaţa moscheii lui Abdullah și ea singura care permite persoanelor homosexuale să se închine și chiar să se căsătorească. La „Lumina Reformei" așa cum se numește lăcașul de cult, vinerea (ziua de închinare islamică) aduce cu sine uneori câţiva credincioși, alteori niciunul.

Însă în timp ce Abdullah numește moscheea în care slujește ca fiind „reformată", alţii, precum imamul Muzammil Siddiqi, un lider din cadrul Societăţii Islamice din Orange County (California), o numește „inacceptabilă".

Deși în mediul islamic homosexualitatea nu este tolerată, fiind considerată păcat, în ultima perioadă, militanţi pentru drepturile gay se fac din ce în ce mai des auziţi în comunitatea americană. Pentru statistici, însă, rămâne încă un mister câţi dintre cele 2,6 milioane de musulmani din SUA au o orientare homosexuală.