Musulmanii germani vor zile libere de sărbătorile religioase ca semn al integrării sociale

229

Aiman Mazyek, preşedintele Consiliului Central al Musulmanilor din Germania, afirmă că acordarea de zile libere pentru musulmani cu ocazia sărbătorilor religioase ar însemna un „important semn de integrare", citează Reuters.

Într-un interviu acordat recent publicaţiei Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ), acesta afirmă că musulmanii ar stabiliţi în Germania ar trebui să aibă, în mod legal, zile libere cu ocazia sfintei luni a Ramadanului şi în timpul Sărbătorii Sacrificiului, adăugând că astfel ar fi alimentată toleranţa în societate.

Aceste declaraţii au stârnit antipatii asupra liderului musulman din partea membrilor conservatori ai cancelarei Angela Merkel.

Un membru marcant al partidului Democraţii Catolici şi Creştini (CDU), Wolfgang Bosbach, a respins cu vehemenţă cererea liderului comunităţii musulmane. El afirma că tradiţiile musulmanilor nu au ce căuta în Germania, iar sărbătorile ţării trebuie să reflecte moştenirea creştină, conform Reuters.

Germania a mai fost acuzată în câteva rânduri de faptul că nu se implică în procesul de integrare a musulmanilor, al cărăr număr atinge aproximativ patru milioane din locuitării ţării. Mai mult, unii conservatori germani susţin faptul că musulmanii ar trebui să se adapteze tradiţiilor şi obiceiurilor creştine, arată aceeaşi sursă.