Universitate londoneză vrea zone "fără alcool", pentru studenţii musulmani

13

O universitate din inima metropolitană a Marii Britanii, Londra, doreşte să îşi declare campusurile "zone fără alcool", fiindcă mulţi dintre studenţii instituţiei consideră că a bea alcool este imoral.

Profesorul Malcolm Gillies, vice-cancelarul Universităţii Metropolitane a Londrei a explicat că problema alcoolului ţine de "sensibilitatea culturală" faţă de studenţii musulmani ai universităţii sale, relatează The Guardian.

În timp ce a recunoscut că musulmanii nu sunt o majoritate etnică în cadrul universităţii, vice-cancelarul a declarat şi că nu vede un motiv întemeiat pentru care universitatea să acorde subvenţii pentru un bar al studenţilor în campus, când sunt "cel puţin o duzină de pub-uri la 200m" în afara acestuia.

Asociaţia studenţilor musulmani din cadrul universităţii a salutat decizia, prin prisma faptului că a avea zone şi evenimente fără alcool va atrage studenţii musulmani conservatori. Tinerii spun însă că nu ar trebui dată o interdicţie generalizată, fiindcă aceasta i-ar priva de libertatea de a alege pe cei care şi-ar dori să consume alcool.