„Maradona din Asia” a fost concediat pentru refuzul de a posti de Ramadan

98

Jucătorul Ali Karimi a fost eliminat din cadrul clubului Steel Azin, în urma incidentelor cu oficialii clubului și ai federaţiei pe marginea respectării postului de Ramadan, informează France24.

    Steel Azin a anunţat pe site-ul clubului că „a fost forţat să concedieze unul dintre jucători pentru neascultare și refuzul de a posti în timpul Ramadanului". „A respecta legile lui Dumnezeu și a onora legile sacre ale Islamului sunt lucruri de cea mai mare importanţă la clubul Steel Azin. Din păcate, aceste chestiuni nu au fost luate în seamă de jucător", afirmă un comunicat al clubului.     „Sunt musulman. Respect Islamul și cred că trebuie să răspundem solicitărilor religioase", declară Ali Karimi, care s-a declarat nevinovat și a respins acuzaţiile. Comunicatul clubului arată că atunci când jucătorul a fost confruntat asupra chestiunii postului de membrii federaţiei și oficialii clubului, el i-ar fi insultat.

    Karimi este supranumit „Maradona din Asia" sau „Vrăjitorul din Teheran", una dintre cele mai cunoscute figuri ale sportului iranian. A jucat în Arabia Saudită, apoi la Bayern Munchen, iar acum în Iran. Este component al lotului naţional, fiind al doilea în topul celor mai titraţi jucători iranieni și al treilea marcator al ţării. În 2004, Karimi a fost declarat Jucătorul Anului în Asia.

    În Germania a s-a ajuns la un acord între federaţia de fotbal și jucătorii care, din motive de conștiinţă, sunt puși în imposibilitatea de a practica meseria de jucători profesioniști. În America, mai multe cluburi de fotbal american și-au modificat programul de antrenamente sau de alimentaţie, astfel încât jucătorii musulmani să poată participa în deplină formă fizică la exerciţiile cerute de antrenori.