Musulmanii investesc 3 mil. dolari pentru a reabilita imaginea Shariei

167

Pe fondul nemulţumirilor generate de zvonul că membrii comunităţii musulmane americane ar dori să implementeze curţi de judecată bazate pe Sharia (legea islamică), un grup de militanţi islamici lansează o campanie de clarificare a prejudecăţilor privind Sharia.

Campania a fost organizată în contextul în care mai mult de 20 de state iau în calcul sau deja au validat legi prin care se interzice judecătorilor să ţină cont de Sharia în deciziile lor.

Mulţi americani asociază însă Sharia cu pedepsele aspre practicate în unele ţări arabe precum Afghanistan și Arabia Saudită, în timp ce mulţi musulmani americani insistă că nu doresc sub nicio formă aplicarea legii islamice nici asupra lor, nici asupra altora, relatează USA Today.

Nu mai puţin de 3 milioane de dolari au fost investiţi în campania care se va desfășura pe mai multe planuri: panouri publicitare, seminare despre Sharia în 20 de campusuri universitare, forumuri interreligioase în 25 de orașe și chiar prin înfiinţarea unui număr tip hotline: 1-855-SHARIAH, unde oamenii pot suna pentru a afla detalii despre Sharia. Principalul mesaj al campaniei este că „Sharia nu e de groază".