Jose Mourinho: „Biblia îmi dă o stare pozitivă”

212

Jose Mourinho este considerat unul dintre cei mai buni antrenori de fotbal din lume la ora actuală, dacă nu chiar cel mai bun. Recent, a mărturisit care este „ritualul" său înainte de un meci.

„Înainte de un meci mă duc în camera mea, deschid Biblia și citesc dintr-un pasaj pentru câteva minute. Biblia îmi dă întotdeauna o stare pozitivă", a declarat antrenorul lui Chelsea pentru revista japoneză Sports Graphic Number.

Mourinho este doar cel mai recent exemplu de figură publică din lumea sportului care își declară în mod public religiozitatea.

Pe listă se mai numără evanghelicul Tim Tebow, jucător de fotbal american, care își duce credinţa chiar și pe terenul de fotbal, purtând banderole înscripţionate cu texte biblice. Un alt exemplu este gimnasta olimpică Gabbrielle Douglas, care a declarat după victoria de la Olimpiadele de anul trecut: „Fie ca tot ce sunt să Îl laude pe Dumnezeu; să nu uit lucrurile bune pe care El le face pentru mine."

Îl mai putem adăuga și pe jucătorul de baschet american, de origine taiwaneză, Jeremy Lin, care a participat la cel mai mare eveniment de evanghelizare din Taiwan, la care s-au botezat mii de oameni, și pe una dintre cele mai cunoscute practicante de surfing din lume, Bethany Hamilton, dar și pe mulţi alţii despre care poate nici nu am auzit.