La Harvard are loc „cel mai mare studiu al epistolelor lui Pavel”

36

Cursul „Creştinismul timpuriu: Epistolele lui Pavel”, ţinut la Universitatea Harvard de Laura Nasrallah s-a deschis săptămâna trecută, dar a reuşit – chiar din prima zi – să aibă un impact peste aşteptări. În prezent, peste 22.000 de studenţi din 180 de ţări participă activ la cursul online, un număr prea mare până şi pentru serverele universităţii.

Cursul „Creştinismul timpuriu: Epistolele lui Pavel”  ţinut la Universitatea Harvard de Laura Nasrallah s-a deschis săptămâna trecută, dar a reuşit – chiar din prima zi – să aibă un impact peste aşteptări. În prezent, peste 22.000 de studenţi din 180 de ţări participă activ la cursul online – un număr prea mare până şi pentru serverele universităţii.

Cursul analizează impactul epistolelor apostolului Pavel în contextul istoric creat de Imperiul Roman, dar şi influenţa pe care ele o pot avea în lumea contemporană, mai exact în politică şi acţiunile sociale.

Potrivit programei, „epistolele lui Pavel sunt cele mai vechi texte din Noul Testament, scrise de un evreu pentru care cuvântul creştinism nici nu exista. Ce anume din contextul respectiv a influenţat scrierile? Şi, de asemenea, ce anume face ca ele să fie relevante astăzi?”

Ce a surprins de la bun început este interesul crescut pentru acest curs. În cele şapte zile care au trecut de la debutul său, peste 14.000 de studenţi au accesat deja materialele online şi software-ul educaţional şi au petrecut un timp de studiu egal cu 2,822 de ore, echivalent cu 200 de zile de lectură.

Profesorul care coordonează cursul online a declarat pentru Huffington Post că cel mai mult a impresionat-o interacţiunea academică respectuoasă pe forumul de discuţii, deşi subiectul este unul biblic, cu potenţial de a deranja. „De exemplu, o conversaţie între un autointitulat ateu şi un creştin născut din nou a avut loc în condiţii ideale, deşi cei doi interpretau foarte diferit acelaşi pasaj biblic”, explică Nasrallah. De asemenea, datorită numărului mare de studenţi, cursul a fost considerat de corpul profesoral de la Harvard drept „cel mai mare studiu al epistolelor lui Pavel”.