Lecţii de fitness, arte marţiale şi religie creştină

396

Fiziologul Jimmy Pena îi încurajează pe creştini să adopte un program de fitness care să îi ajute să aibă corpuri sănătoase şi o minte sănătoasă.

Pena a publicat cartea Prayfit: Your Guide to a Healthy Body and a Strong Faith in 28 Days în care expune principiile pe care le consideră necesare pentru schimbarea stilului de viaţă. Autorul îmbină în cartea sa exerciţiile şi programul de fitness cu texte devoţionale zilnice, inspirate din Biblie.

„Căci disciplinarea trupului este de puţin folos, dar evlavia este de folos în toate, fiindcă ea are promisiunea vieţii de acum şi a celei care va să vină", a citat Pena din 1 Timotei 4:8. El şi-a exprimat părerea că prima parte a versetului biblic, referitoare la „disciplinarea trupului", este trecută prea uşor cu vederea de creştini, care se concentrează exclusiv asupra disciplinei spirituale.

Pena a mărturisit că ideea de a scrie o carte care să îmbine dimensiunea spirituală a vieţii cu exerciţiul fizic i-a venit după ce a citit o serie de rapoarte şocante despre numărul tot mai mare de persoane care suferă de obezitate.

„Cred sincer că este foarte important să ai grijă de corpul care este casa duhului de viaţă", a declarat Jimmy Pena. În opinia sa, un om care crede în Iisus Christos trebuie să fie un om care are grijă de sănătatea şi de corpul său, notează christianpost.com.

Conexiunea dintre exerciţiu fizic şi spiritualitate o subliniază şi Scott Brown, cofondator al şcolii de arte marţiale Wansai International. „Artele marţiale nu înseamnă să te baţi. Noi învăţăm arte marţiale pentru a nu fi nevoiţi să luptăm", susţine Brown care le predă copiilor nu doar lecţii de karate, ci şi lecţii de religie şi spiritualitate creştină.

„Noi dorim să le îmbunătăţim viaţa spirituală şi relaţia cu Dumnezeu. Iar dacă nu au o astfel de relaţie cu Dumnezeu, vrem să-i ajutăm să construiască una", a declarat Brown.

Wansai International este o organizaţie non-profit ai cărei fondatori cred că „Iisus Christos este Împăratul, iar Biblia este sabia", susţine senseiul.

Orele de karate de la Wansai International încep şi se termină cu rugăciune, iar în anumite ocazii, Scott Brown le prezintă elevilor săi mesaje spirituale. Actorul Chuck Norris este cunoscut pentru faptul că îmbină religia creştină cu practica artelor marţiale. El a scris mai multe cărţi pe teme legate de spiritualitatea creştină şi este cunoscut, totodată, ca expert în arte marţiale.

Conexiunea dintre creştinism şi diversele forme de arte marţiale nu este considerată benefică de toţi creştinii. Unii consideră că, în timp ce artele marţiale pot avea unele rezultate benefice din punctul de vedere al sănătăţii fizice, asocierea religiei creştine cu practici care îşi au originea în religiile orientale ar putea să fie dăunătoare. „Noi dorim să promovăm o spiritualitate care se concentrează în întregime pe urmarea lui Iisus", a declarat reverendul David Rodes, liderul unei biserici din Yorkshire, MB. Acesta le-a interzis membrilor bisericii pe care o păstoreşte să mai participe la cursuri de Tai Chi, o artă marţială cu origini taoiste, notează dailymail.co.uk.