Congresman american: Separarea Bisericii de Stat să nu blocheze mesajul religios

11

"Fără libertatea de exprimare a religiei, nici o discuţie asupra întrebărilor fundamentale - 'Care este sensul vieţii?' şi 'Care sunt drepturile şi obligaţiile mele?'- nu este completă," a declarat un membru al Congresului Statelor Unite.

Fără libertatea de exprimare a religiei, nici o discuţie asupra întrebărilor fundamentale – „Care este sensul vieţii?" şi „Care sunt drepturile şi obligaţiile mele?"- nu este completă, a declarat un membru al Congresului Statelor Unite, citat de agenţia ANN.

„Sper ca 'piaţa ideilor' să aibă mereu loc pentru credinţă şi religie – nu pentru a le controla, nu pentru a le domina, ci pentru a putea avea mereu loc la această masă", a declarat J. Randy Forbes, împrumutând o frază din decizia Curţii Supreme a S.U.A. cu privire la Primul Amendament.

J. Randy Forbes, vorbind în cadrul celei de-a VIII-a Cine Anuale pentru Libertate Religioasă din Washington, D.C., pe 13 aprilie, a reamintit participanţilor că Primul Amendament din Constituţia SUA garantează libertatea religioasă şi el nu a fost conceput să împiedice discuţiile religioase sau expunerea opiniilor comunităţilor religioase, ci, mai degrabă, pentru a menţine deschise discuţiile pentru ca ideile despre credinţă şi libertate să poată fi prezentate.

J. Randy Forbes, membru al Congresului SUA pentru statul Virginia din partea Partidului Republican, a înfiinţat şi este preşedintele Grupului pentru Rugăciune al Congresului. El se teme că eforturile zeloase de a păstra separarea Bisericii faţă de Stat pot să blocheze libertatea de exprimare a credinţei.

„Peste tot văd semne cu 'trecerea interzisă'. Noi spunem astfel 'acesta nu este locul potrivit pentru discutarea credinţei sau a religiei'", a spus el.

Evenimentul anual este organizat de Asociaţia pentru Libertate Religioasă din America de Nord, revista Liberty şi Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Printre vorbitorii anteriori s-au numărat actualul Secretar de Stat, Hillary Clinton, la acea vreme senator de New York, precum şi senatorii John Kerry şi John McCain.

Dave Hunt, purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanţilor Statului Oregon a spus: „Am afirmat foarte clar că banii publici şi deciziile publice nu ar trebui să încurajeze o anumită religie în defavoarea alteia; am spus foarte clar şi că oamenii pot să-şi practice religia în mod liber fără a impune acea religie altei persoane."