Hotelier creștin acuzat de discriminare pierde procesul

113

Proprietara unei pensiuni din Marea Britanie a pierdut apelul în justiţie împotriva unei decizii care o găsea vinovată de discriminare, după ce a refuzat să cazeze un cuplu gay într-o cameră dublă, în anul 2010, informează Christian Post.

Susanne Wilkinson, proprietara pensiunii, este căsătorită și are patru copii. Ea a declarat instanţelor care au judecat-o că, fiind o femeie religioasă, consideră că nu este moral ca un cuplu necăsătorit să împartă același pat. The Telegraph o citează pe femeie declarând că „sexul înainte de căsătorie este un păcat împotriva legii lui Dumnezeu". De aceea, a declarat Wilkinson, „dacă judecătorii o vor forţa să cazeze cupluri necăsătorite în camere duble, va fi nevoită să închidă hotelul."

Wilkinson a mai spus că „nu este nicidecum anti-gay și că credinţele ei 'demodate' nu au primit respectul care li se cuvenea". Judecătorul nu a fost însă de acord cu această opinie exprimată, punctând faptul că, în Marea Britanie, persoanele gay nu se pot căsători.

Tot în 2010, un alt cuplu de hotelieri creștini a primit un verdict nefavorabil într-un proces intentat împotriva lor, după ce au refuzat să cazeze un cuplu gay în aceeași cameră.