De ce se tem peste jumătate din utilizatorii reţelelor sociale

272

Aproximativ 56% dintre utilizatorii care au conturi pe diverse reţele sociale suferă de sindromul cunoscut sub numele de frica de a rămâne pe dinafară (Fear of Missing Out), a arătat un sondaj realizat de MyLife.com, notează Mashable.

Teama de a nu fi la curent cu ultimele noutăţi, informaţii, evenimente sau update-uri de statusuri apărute pe reţelele de socializare sunt unul din factorii care alimentează dependenţa de aceste platforme sociale virtuale.

Conform infograficului prezentat de publicaţie pe baza raportului MyLife.com, majoritatea utilizatorilor de reţele sociale, 61% au vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani. Circa 42% sunt înscrişi pe mai multe site-uri de socializare, iar 35 de procente din totalul participanţilor petrec peste jumătate de oră zilnic navigând pe acestea, ori folosind e-mailul personal.

Puţin peste jumătate dintre respondenţi (51%) susţin că accesează mai des reţelele sociale în prezent, faţă de acum doi an, iar pentru 27% dintre participanţi, verificarea conturilor de pe aceste reţele este primul lucru pe care îl fac după ce s-au trezit.

Surprinzător, nevoia de social media depăşeşte chiar şi dependenţele în cazul a 26% dintre respondenţi care spun că ar renunţa la ţigări şi la emisiunile TV în schimbul accesului la reţelele sociale.