Marine le Pen cere interzicerea în public a veşmintelor evreieşti şi musulmane

180

Liderul de extremă dreapta, Marine Le Pen a cerut interzicerea în public (fie că e vorba de magazine sau mijloace de transport în comun) a tuturor veşmintelor religioase, inclusiv a tuturor vălurilor şi a kipei evreieşti.

Într-un interviu pentru cotidianul francez Le Monde, Le Pen şi-a exprimat dezacordul şi faţă de rugăciunile în public, comercializarea produselor kosher şi halal (curate) în şcoli şi interzicerea investiţiilor străine în construirea de moschei.

Întrucât purtarea acestor simboluri religioase este interzisă în şcolile publice franceze, Le Pen doreşte aplicarea interdicţiei şi în cele particulare. În opinia ei, purtarea acestor simboluri religioase în alte locuri decât în moschei şi temple nu este necesară.

Marine Le Pen, care se opune imigraţiei, a declarat că susţine şi caricaturile care au fost publicate săptămâna trecută, care îl ironizau pe Profetul Mahomed.

Kipa este un obiect de îmbrăcăminte pe care îl poartă pe cap evreii, pentru a semnala apartenenţa la grupări iudaice tradiţionaliste sau liberale.