Open Doors: Nivel fără precedent al persecuţiei creștinilor

1228

Anul 2015 a fost anul cu cel mai ridicat nivel de persecuţie asupra creștinilor din istoria modernă, a anunţat organizaţia Open Doors USA. Numărul creștinilor uciși s-a dublat faţă de cel din anul 2014, ajungând, potrivit organizaţiei, la mai puţin de 7.000 de persoane. Cele mai afectate ţări sunt Coreea de Nord, Siria, Irak, Eritreea și Afghanistan.

Organizaţia Open Doors a dezvăluit și că intensificarea extremismului islamist violent este „principalul generator de persecuţie în 35 din cele 50 de ţări de pe listă”. Ba chiar în anumite regiuni din Orientul Mijlociu și din Africa Subsahariană, „persecuţia a ajuns la nivel de epurare etnică”. Un fenomen aparte care influenţează acest curent este virulenţa tot mai mare a terorismului non-statal, precum cel practicat de gruparea Stat Islamic.

Potrivit organizaţiei, peste un milion de creștini din Africa și din Orientul Mijlociu au fost nevoiţi să își părăsească locuinţele și să se refugieze în Europa sau în SUA. În Irak, de pildă, creștinii sunt „în pericol de dispariţie”. În India, extremiștii hinduși au condus atacuri atât de violente împotriva creștinilor, încât organizaţia a clasat ţara printre primele 20 în care situaţia creștinilor trebuie supravegheată.

Din informaţiile colectate de Open Doors reiese că, în fiecare lună, nu mai puţin de 322 de creștini sunt uciși pentru credinţa lor, circa 214 biserici sau proprietăţi deţinute de creștini sunt distruse și nu mai puţin de 772 de forme de violenţă sunt comise împotriva creștinilor. Bătăile, răpirile, violurile, arestul forţat și căsătoria impusă sunt doar câteva dintre acestea.

Vezi aici lista ţărilor în care creștinii sunt cel mai intens persecutaţi.

Alina Kartman
Cu peste 10 ani de experiență în presa online din România, Alina Kartman face parte din echipa permanentă de redactori ST.