Lideri creştini, îngrijoraţi de interesul sporit pentru vampiri

128

Lideri creştini trag un semnal de alarmă privind interesul tot mai mare al tinerilor pentru ocultism, vampiri, vrăjitorie şi alte subiecte asemănătoare. Numeroase site-uri, filme, videoclipuri, seriale TV şi produse destinate publicului tânăr sunt inspirate din teme oculte.

Trei sute de exorcişti s-au întâlnit recent în Polonia în cadrul unei conferinţe despre interesul crescând pentru vampirism. Participanţii la dezbateri au discutat şi despre posibilele conexiuni între fascinaţia publicului pentru ocultism şi creşterea numărului de cazuri de posedare demonică. Mai mulţi specialişti preocupaţi de acest fenomen au publicat volumul „God's Ghostbusters".

„Să luăm ca exemplu revista foarte populară, destinată publicului tânăr, Rolling Stone şi articolul publicat de aceasta, «Bucuria sexului vampirilor»", a declarat teologul Thomas Horn. Acesta a atras atenţia că tinerilor li se prezintă vampirismul şi sexul ca două lucruri strâns legate şi de dorit.

Horn a declarat că părinţii şi liderii bisericilor trebuie să fie atenţi la „hrana spirituală şi mentală" a copiilor şi adolescenţilor. Sunt necesare măsuri pentru combaterea culturii pop orientată din ce în ce mai mult spre ocultism. În caz contrar, crede Horn, există riscul ca o întreagă generaţie să fie „pierdută în întuneric".

Există şi voci care consideră că acesta este un trend care se va stinge treptat, însă Horn nu este convins de acest lucru. „Ca doctor în teologie, cu experienţă în practicile exorciste, sunt în dezacord total cu această opinie", a declarat el.

Cazuri recente arată puterea culturii pop cu orientare spre ocultism de a influenţa major minţile tinere. Un tânăr în vârstă de 19 ani, din Texas, a intrat în casa unei femei, a lovit-o şi a încercat să îi sugă sângele. Prins de autorităţi, tânărul le-a explicat că este un vampir în vârstă de 500 de ani şi că trebuie să se hrănească. O adolescentă de 16 ani, din Florida, a fost bătută de 5 adolescenţi care făceau parte dintr-un grup inspirat din poveştile cu vampiri. Adolescenta a decedat ca urmare a loviturilor primite. Sunt două cazuri petrecute în ultimele luni şi, chiar dacă nu va spune nimeni că toţi adolescenţii care urmăresc filme precum cele din seria Twilight vor avea comportamente de acest gen, este limpede că influenţele nu pot fi negate.

Lideri creştini din SUA sunt implicaţi pe durata lunii octombrie, şi mai ales în preajma Halloween-ului, într-o campanie de combatere a interesului şi preocupărilor pentru fenomenele şi practicile oculte.

În Statele Unite sunt înregistrate oficial cca 200.000 de persoane care practică vrăjitoria.

(Foto: scoaladecinema.ro)