Mersul la biserică îi determină pe liceeni să dea admitere la facultate

76

Frecventarea cu regularitate a serviciilor religioase joacă un rol important în decizia elevilor de liceu de a urma studii superioare, relevă un nou studiu publicat în Jurnalul pentru Studiul Ştiinţific al Religiei.

Sociologii de la două universităţi americane (Brigham Young University şi Rice University) au realizat studiul pe un număr de peste 8.400 de adolescenţi şi au descoperit că tinerii care sunt afiliaţi religios – indiferent de confesiunea sau religia căreia îi aparţin – sunt cu 40% mai decişi să absolve liceul decât colegii lor ne-religioşi.

În plus, 70% dintre tinerii religioşi care frecventează biserica urmează studiile superioare. Dintre toate confesiunile şi religiile evaluate, evreii şi mormonii sunt tinerii cu cea mai mare rată de promovabilitate la liceu şi facultate, informează Christianity Today.

Religia nu a fost singurul element important în decizia de a avea studii superioare, ci şi relaţiile interpersonale. Cercetătorii au menţionat că prietenii pe care tinerii şi-i fac la biserică sunt cei care manifestă o influenţă mare asupra deciziilor de viaţă, inclusiv în ceea ce priveşte cariera.