Aproape 3.000 de oameni solicită botezul după o evanghelizare susţinută de Mark Finley

4651

O serie adventistă de evanghelizare din Republica Dominicană este pe cale să se încheie, după 5 zile de prelegeri despre Dumnezeu, cu botezul a 3.000 de persoane.

Seria evanghelistică susţinută de pastorul american Mark Finley a atras participarea a peste 14.000 de oameni în fiecare seară, pe un stadion din capitala Santo Domingo. Potrivit Adventist Review, evenimentul ar fi unul dintre cele mai mari de acest gen organizate de Biserica Adventistă în Republica Dominicană. Iar aceasta nu doar datorită prezenţei masive pe stadion, ci și a difuzării prelegerilor la 20 de posturi de radio, în biserici și pe internet.

„Un an nou. O nouă viaţă” – acesta este titlul sub care s-a desfășurat evenimentul evanghelistic. Stadionul a fost plin până la refuz între 7 și 11 ianuarie, astfel că organizatorii au fost nevoiţi să refuze accesul unor persoane, efectiv din lipsa spaţiului, relata pastorul Finley.

„Erau oameni peste tot, unii stăteau pe culoare, se înghesuiau pe fiecare loc disponibil, unii erau în picioare pe holurile de acces”, a mai declarat pastorul. „Chiar înainte să înceapă întâlnirea, m-am uitat la poartea uriașă de acces prin spate și am văzut cum sute și sute de oameni încă sosesc, deși nu mai sunt locuri. Pentru prima dată în viaţă m-am simţit ispitit să mă rog ca Dumnezeu să împiedice oamenii să mai vină”, mărturisea Finley.

Încheierea evenimentului va avea loc sâmbătă, pe stadionul El Palacio de Los Deportes, unde 3.000 dintre participanţi vor primi botezul, ca o declaraţie publică a credinţei lor în Dumnezeu și a dorinţei de a-și consacra Lui viaţa.

Mark Finley are o experienţă misionară internaţională de peste 45 de ani. În anul 2010, s-a pensionat din funcţia de vicepreședinte al Conferinţei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Foto: Adventist Review