Apostol mormon: „capcana toleranţei riscă să ne înghită”

161

Doar pentru că un stat își schimbă legile, „tolerând fapte legalizate de imoralitate", nu face ca faptele respective să fie mai puţin dăunătoare la nivel spiritual, a afirmat sâmbătă apostolul mormon Boyd K. Packer în cadrul celei de-a 183-a Conferinţe Generale Anuale a Bisericii Sfinţilor din Zilele de pe Urmă, citat de Religion News.

„Permisivitatea rezultată din scăderea severităţii legilor unui stat astfel încât să tolereze faptele de imoralitate nu reduce consecinţele spirituale grave ale violării legii lui Dumnezeu privind moralitatea", a afirmat Packer, președintele consiliului celor 12 apostoli din Biserica Mormonă și, totodată, succesorul cel mai probabil la conducerea Bisericii.

Packer nu a specificat în mod explicit căsătoriile homosexuale, însă comentariile lui au fost plasate în contextul dezbaterilor naţionale privind aprobarea uniunilor homosexuale, ce au generat o schimbare de atitudine în favoarea acestora în rândul opiniei publice.

Lista proceselor aflate pe rol la Curtea Supremă a Statelor Unite cuprinde două cazuri intens mediatizate. Unul privește menţinerea deciziei de interzicere a căsătoriilor gay în statul California, numită „Proposition 8", pe care mormonii au susţinut-o foarte activ, în încercarea de a limita căsătoria la unirea dintre bărbaţi și femei. Celălalt caz dezbate dacă „Actul Federal de Apărare a Căsătoriei" (DOMA – Defense of Marriage Act), care definește căsătoria ca reprezentând numai unirea dintre un bărbat și o femeie, este constituţional sau nu.

În plus, organizaţia de cercetași „Boy Scouts of America" a anunţat, în luna ianuarie, că deliberează dacă să renunţe sau nu la interdicţia de a accepta homosexuali ca membri sau chiar ca instructori, conform The New York Times. Biserica Mormonă este cel mai mare sponsor al organizaţiei de cercetași.

„Toleranţa este o virtute, dar, precum toate virtuţile, exagerarea o transformă într-un viciu", a afirmat Packer. „Trebuie să fim prudenţi în ce privește «capcana toleranţei», ca să nu fim înghiţiţi de ea", a conchis el.