O coaliţie de biserici se roagă pentru linişte în Sudan

17

O coaliţie de biserici protestante din Statele Unite au decis să lase laoparte diferenţele şi să se roage împreună, pe 16 februarie, pentru terminarea războiului din Sudanul de Sud.

Astfel, imediat după ce s-a decis încetarea temporară a focului în Sudanul de Sud pe 23 ianuarie, Biserica Prezbiteriană, Biserica Reformată din America şi Biserica Episcopală i-a chemat pe credincioşi la o zi mondială de rugăciune.

„Fraţii şi surorile noastre au nevoie de rugăciune, aşadar invităm pe toţi creştinii să se roage pentru această ţară greu încercată", a declarat episcopul Katharine Jefferts Schori într-un comunicat de presă citat de Christian Post .

„Suntem recunoscători pentru încetarea temporară a focului şi ne rugăm pentru cei care trebuie să facă faţă provocării de a construi un viitor. Dumnezeu al împăcării, Îţi cerem să trimiţi Duhul Sfânt cu unitate şi pace pentru ca locuitorii şi conducătorii din Sudan să găsească drumul spre pace şi dreptate", se arată în rugăciunea comună, pregătită de reprezentanţii coaliţiei şi al cărui text integral poate fi citit aici.

Republica Sudanul de Sud şi-a dobândit independenţa în iulie 2011, după un referendum votat în majoritate de sudanezi. Noua republică a fost alcătuită prin unirea a zece state sudice, dar a devenit rapid teatrul unui conflict politic violent, care a atins apogeul în decembrie 2013. Până acum, 1.000 de persoane au murit şi numărul refugiaţilor a ajuns la 500.000. 

Sursă foto: blackchristiannews.com