O mega-biserică prezbiteriană vrea să schimbe religia din cauza „teologiei deviante”

274

Una dintre cele mai mari congregaţii prezbiteriene din Statele Unite ia în considerare posibilitatea de a renunţa la denominaţiune, din cauza unor diferenţe teologice.

Biserica din Houston a fost fondată la începutul secolului XIX și are aproximativ 3.600 de membri. Biserica a votat de la începutul anului să urmeze un proces de „discernământ”, în urma căruia să se ia cea mai bună decizie. Procesul va dura cel puţin un an de zile.

„Problema care ne-a făcut să luăm această decizie este faptul că Biserica Prezbiteriană (SUA) a început să devieze din punct de vedere teologic, în special pe probleme ce ţin de autoritatea Scripturii și de natura și lucrarea lui Iisus Christos, dar și faptul că s-a îndepărtat de la misiunea istorică de evanghelizare și plantare de biserici", a declarat James T. Birchfield, pastor la First Presbyterian Church.

În anii recenţi, astfel de atitudini devin din ce în ce mai numeroase. La Adunarea Generală a Bisericii Prezbiteriene din SUA, din 2010, o majoritate de corpuri regionale au votat aprobarea unui amendament, care permite bisericilor să hirotonească pastori homosexuali. Din cauza acestui vot, mai multe congregaţii au optat să părăsească confesiunea, pentru „secte" prezbiteriene mai conservatoare, scrie Christian Post.