Sunt creştinii americani ruşinaţi de credinţa lor?

59

Creştinii americani nu au un comportament matur şi nu manifestă transparenţă sau deschidere cu privire la credinţa lor, relevă un raport realizat de Life Way Research în luna mai a acestui an.

Transparenţa şi deschiderea faţă de alţii reprezintă două caracteristici ale creştinului matur, însă americanii nu par să manifeste niciuna dintre aceste atribute.

Sondajul realizat între protestanţi adulţi, care frecventează cel puţin o dată pe lună biserica, a evidenţiat că 14% dintre credincioşi au fost de acord că „cei mai mulţi dintre cei care mă cunosc nu ştiu că sunt creştin". Iar 72% nici nu sunt de acord, dar nici nu sunt în dezacord cu aceeaşi afirmaţie.

Când vine vorba despre interacţiunea cu alte persoane, 66% dintre cei chestionaţi cred că un creştin ar trebui să aştepte un feedback onest de la alţi credicioşi, cu privire la viaţa lor spirituală.

În plus, 50% declară că obişnuiesc să deschidă în mod curent subiectele de discuţie pe teme religioase de discuţie, în timp ce 29% nu au acest obicei. Numai 57% au declarat că sunt deschişi faţă de prietenii lor cu privire la problemele spirituale cu care se confruntă.