O femeie din Sri Lanka ar putea fi decapitată pentru vrăjitorie

159

Autorităţile din Arabia Saudită ar putea ordona execuţia unei femei după ce un bărbat a reclamat autorităţilor că i-ar fi făcut farmece fiicei lui.

Femeia ar putea fi decapitată, după ce a fost arestată fiind suspectată că i-ar fi făcut farmece unei fetiţe de 13 ani, în timp ce aceasta era la cumpărături împreună cu familia ei, a precizat un oficial al Poliţiei, citat de The Guardian.

Bărbatul care a făcut plângerea a acuzat că „fata lui a început să se poarte foarte ciudat și că acest lucru s-a întâmplat după ce a trecut pe lângă o femeie din Sri Lanka", într-un mall din orașul port Jeddah, relatează cotidianul saudit Okaz. Bărbatul a raportat „incidentul" autorităţilor și a cerut arestarea femeii. Unitatea de justiţie specializată în astfel de cazuri a purces la arestarea femeii.

„Pedeapsa pentru oricine este găsit vinovat de vrăjitorie este întotdeauna decapitarea", a declarat un avocat saudit care militează pentru drepturile omului, citat de Reuters.

Arabia Saudită este o monarhie absolută care nu deţine un cod penal scris și în care verdictele judecătorești se bazează exclusiv pe interpretarea legii islamice, Sharia.