Papa numește şase cardinali care îi vor alege succesorul

17

Papa Benedict subminează dominaţia europeană din grupul de elită al cardinalilor care îi vor alege succesorul, numind şase cardinali din ţări non-europene, scrie presa americană.

Cei şase cardinali, cu vârste cuprinse între 53 şi 72 de ani, sunt din Statele Unite, India, Nigeria, Filipine, Liban şi Columbia. Reuters scrie că decizia de evita cardinali italieni sau europeni este menintă să contracareze criticile din trecut, care îl acuzau pe Papă că ar fi neglijat nevoile unei lumi în dezvoltare. Suveranul Pontif a declarat că numirile pe care le-a făcut reflectă faptul că „Biserica este aceea a tuturor oamenilor."

Papa a condus o mesă în Bazilica Sf. Petru din Roma, împreună cu cei şase cardinali şi le-a comunicat că trebuie să rămână fideli lucrării de evanghelizare.

„Pentru ucenicii lui Iisus, asta înseamnă să nu ne lăsăm atraşi de logica lumească a puterii, ci de introducerea în lume a luminii adevărului şi a dragostei lui Dumnezeu. Pentru voi, fraţi cardinali, asta înseamnă că aveţi responsabilitatea de a fi martorii adevărului, ai Împărăţiei lui Dumnezeu," citează Reuters.