Medvedev: Nu e nevoie să le mai reţinem pe Pussy Riot

17

Prim-ministrul rus Dmitri Medvedev a declarat că nu mai este nevoie să le ţină în arest pe fetele de la Pussy Riot, informează Interfax.

„Ţinând cont de faptul că au stat o perioadă destul de lungă în închisoare, în timpul arestului preventiv, eu cred că ele înţeleg acum cum este să fii închis. În acest sens, statul le-a demonstrat capacitatea punitivă și le-a explicat faptul că e necesar ca ele să se poarte cum se cuvine în termenii legii și moralei. Din acest motiv, sunt de părere că nu mai este nevoie ca ele să rămână în arest. Totuși, aceasta este poziţia mea personală," a declarat Medvedev într-un interviu acordat agenţiei France Presse.

„Nu îmi place deloc ce au făcut aceste fete, și dispreţuiesc imaginea lor publică. Totul este un lucru foarte rău, din punct de vedere moral," a mai declarat prim-ministrul. Acesta a reiterat faptul că există o decizie judecătorească în acest caz.

„Există o separaţie a puterilor în stat, în Rusia: există administrarea juridică; o administraţie executivă (care include guvernul); există un președinte și există parlamentul," a mai spus Medvedev. Întrebat dacă instituţiile statului pot influenţa o decizie judecătorească, Medvedev a replicat jurnaliștilor întrebându-i dacă în Franţa este posibil un astfel de lucru. Aceștia au răspuns că „în general nu". „E un răspuns foarte bun," a apreciat Medvedev. „Nici aici nu este, în general, posibil."