Foto-colecţie Reuters: Copiii sărutaţi de Papă

20

Max Rossi, un foto-reporter care lucrează pentru agenţia Reuters a apreciat că Papa ar fi apărut în presă sărutând mai mulţi copii decât ar putea săruta orice mamă obişnuită, de-a lungul întregii ei vieţi.

„Având în atenţie Vaticanul timp de mai mult de 15 ani, pot spune cu siguranţă absolută că Papa Ioan Paul al II-lea şi Papa Benedict al XVI-lea au sărutat mai mulţi copii decât orice altă figură publică din lume. Este o scenă obişnită aceea în care credincioşii efectiv îşi aruncă pruncii spre Papă, în timp ce acesta trece sau este condus cu papa-mobilul prin mijlocul mulţimii, la vizitele sale pastorale," justifică fotograful.

Ca Papa să îţi binecuvinteze şi să îţi sărute copilul este un scop inimaginabil de preţios pentru unii părinţi, explică foto-reporterul Reuters. Iar pentru fotograf, aceasta este întotdeauna o imagine bună, mai ales dacă cel mic nu este prea… mare. „Un nou-născut este complet inconştient cu privire la ce se întâmplă, dar când un copil de un an sau doi ani este oferit Papei, ceva genial se poate întâmpla. Unii se sperie atât de tare de 'bărbatul alb' încât încep să plângă şi să dea din picioare. Apoi cineva, un părinte sau un prieten începe să interacţioneze cu el, ceea ce dă prilejul unor fotografii bune," poveşteşte Rossi.

În galeria foto sunt câteva dintre momentele surprinse de fotograf.